Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.

Vær taknemmelig for det, du har

Vær taknemmelig for det, du har
13. april 2020 Kristina Trolle

I disse dage oplever vi mange afsavn og mere nærhed end vi plejer. Det er hårdt og meget anderledes end vores normal, men det er sundt. Det er sundt at være mere sammen med sine nære, det er sundt ikke at skulle have input udefra hele tiden, og endelig er det sundt at kunne mærke sig selv og sine følelser. Vores dagligdag har for mange været fortravlet, og vi glemmer derfor at sætte pris på det nære. 

Midt i det svære kaos, vi befinder os i, skal vi huske at være taknemmelige for alt det, vi trods alt har.

I mange år døjede jeg med dårlig samvittighed over ikke at kunne finde ind til min taknemmelighedsfølelse. Jeg kunne kigge mig omkring, og med min hjerne kunne jeg godt fortælle mig selv, at jeg havde al mulig grund til at være taknemmelig, jeg kunne bare ikke finde følelsen frem ret ofte. Der skulle altid noget udefrakommende til at aktivere følelsen.

Jeg troede længe, at jeg var et usselt, utaknemmeligt menneske, indtil jeg opdagede, at taknemmeligheden også er en muskel, der skal trænes. Min taknemmelighedsmuskel var så slap og underudviklet, fordi jeg havde haft så travlt med at have ondt af mig selv, svælge i min offerrolle og i øvrigt kun fokusere på alt det, jeg manglede, at jeg helt havde glemt at træne den. Er der én ting, vores ego ikke kan, så er det at være taknemmeligt.

Egoet vil altid have, aldrig give, og står derfor i direkte opposition til taknemmelighed.

Jeg indså, at jeg måtte opbygge en rutine, ligesom hvis jeg skulle genoptræne en svag ryg eller et brækket ben, og jeg opbyggede langsomt en morgen- og aftenrutine. Det tager kun ganske få minutter, men denne rutine har gjort en betydelig forskel i mit liv, for hver eneste dag og for min evne til at kunne føle mig taknemmelig.

Det første, jeg gør, når jeg vågner om morgenen, er at sige tak inde i mig selv. Jeg takker, mens jeg stadig ligger i sengen. Jeg takker for dagen, for livet og for det, der har været, og det, der kommer. Jeg husker mig selv på, hvem jeg er – at jeg ikke er en krop, men en sjæl med et formål. Jeg takker for min sjæls formål, som er ret enkelt: at give og modtage kærlighed og at være glad. Når jeg er glad, udsender jeg en vibration, der sørger for, at Universet sender endnu mere glæde min vej. Hvis jeg derimod er ked af det og bekymrer mig hele tiden, så er det det, jeg får mere af. Det er ganske enkelt loven om tiltrækning, der træder i kraft. Du får mere af det, du sender ud; lige tiltrækker lige.

Inden jeg stiger ud af sengen, har jeg sat stikket i og forbundet mig med Universet og den kærlige energi inden i mig og omkring mig. Hvis du ikke kan forholde dig til at forbinde dig med Universet, så start med at forbind dig med virkeligheden, med dagen, der er ved at gå i gang, og gå bevidst ind i dagen med den rigtige energi og intention og med glæde. Husk, at glæde er et bevidst valg, vi træffer.

I sidste ende kan vi selv kun modtage det, vi er villige til at give, så hvis du gerne vil have ubetinget kærlighed eller andet i dit liv, så kig grundigt på, om du selv giver netop det.

Glæde kommer indefra.

TAKNEMMELIGHEDSØVELSE

Læg hver dag mærke til alt det, du allerede har i dit liv. Ikke det, du ikke har, eller det, du mangler. Bare observer det, du allerede har, og som du er taknemmelig for. Skriv en liste hver aften med mindst fem ting, du har været taknemmelig for i løbet af dagen. Eller se dem for dit indre blik én efter én.

Vil du træne din taknemmelighedsmuskel, så prøv mine taknemmelighedskort. De vil hjælpe dig med at træne din taknemmelighed og huske at sætte pris på ting i din hverdag. Hver dag vil kortene guide dig til taknemmelige tanker.

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.