Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.
Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.

Træn din taknemmelighedsmuskel

Træn din taknemmelighedsmuskel
15. maj 2021 Kristina Trolle

I dag er en god dag at tale om taknemmelighed på. Sommeren er på vej, og jeg tror vi alle kan relatere os til en lang periode med et mere stille liv end normalt – og en tilsvarende taknemmelighed for at vores liv og dagligdag nu så småt tillader os at se mere og flere igen.

I mange år døjede jeg med dårlig samvittighed over ikke at kunne finde ind til min taknemmelighedsfølelse. Jeg kunne kigge mig omkring, og med min hjerne kunne jeg godt fortælle mig selv, at jeg havde al mulig grund til at være taknemmelig, jeg kunne bare ikke finde følelsen frem ret ofte. Der skulle altid noget udefrakommende til at aktivere følelsen.

På et tidspunkt opdagede jeg, at taknemmeligheden også er en muskel, der skal trænes. Min taknemmelighedsmuskel var så slap og underudviklet, fordi jeg havde haft så travlt med at have ondt af mig selv, svælge i min offerrolle og i øvrigt kun fokusere på alt det, jeg manglede, at jeg helt havde glemt at træne den.

Er der én ting, vores ego ikke kan, så er det at være taknemmeligt. Egoet vil altid have, aldrig give, og står derfor i direkte opposition til taknemmelighed. Jeg indså, at jeg måtte opbygge en rutine, ligesom hvis jeg skulle genoptræne en svag ryg eller et brækket ben, og jeg opbyggede langsomt en morgen- og aftenrutine. Det tager kun ganske få minutter, men denne rutine har gjort en betydelig forskel i mit liv, forhver eneste dag og for min evne til at kunne føle mig taknemmelig.

Her et par rutiner, der kan hjælpe dig med at træne dine taknemmelighedsmuskel, som jeg har taget fra min bog Vægtløs. De virker hver dag for mig:

MORGEN:
TAKNEMMELIGHED FOR DAGEN, DER KOMMER

Det første, jeg gør, når jeg vågner om morgenen, er at sige tak inde i mig selv. Jeg takker, mens jeg stadig ligger i sengen. Jeg takker for dagen, for livet og for det, der har været, og det, der kommer. Jeg husker mig selv på, hvem jeg er – at jeg ikke er en krop, men en sjæl med et formål. Jeg takker for min sjæls formål, som er ret enkelt: at lære at give og modtage kærlighed – og at være glad. Når jeg er glad, udsender jeg en energi, der sender endnu mere glæde min vej. Hvis jeg derimod er ked af det og bekymrer mig hele tiden, så er det det, jeg får mere af. Det er ganske enkelt loven om tiltrækning, der træder i kraft. Du får mere af det, du sender ud; lige tiltrækker lige.

Inden jeg stiger ud af sengen, har jeg sat stikket i og forbundet mig med den kærlige energi inden i mig og omkring mig, med virkeligheden, med dagen, der er ved at gå i gang, og kan gå bevidst ind i dagen med en god og kærlig energi og intention.

I LØBET AF DAGEN:
HVAD ER DER IKKE NOGET GALT MED LIGE NU?

Find et tidspunkt i løbet af dagen, der passer dig. Det kan være i toget, på jobbet, i bilen, i køen i supermarkedet, eller hvornår det lige passer ind. Kig dig omkring, og find tre ting, der ikke er noget galt med i netop det øjeblik. Så i stedet for at fokusere på, at køen er lang, eller at toget holder stille, så læg mærke til dine ben, der bærer dig lige nu, eller dine arme, der bevæger sig helt af sig selv, eller solen, der skinner. Øvelsen handler om at skifte fokus fra det negative til det positive. Når vi gør det, kommer glæden meget lettere ind i vores liv, og når glæden er en større del af vores dagligdag, har det en indflydelse på, om vi falder i vores sædvanlige mønstre og vaner. Hvis vi vil have et nyt resultatet, skal vi gøre tingene på en ny måde.

AFTEN:
TAKNEMMELIGHED FOR DAGEN, DER GIK

Læg en notesbog ved siden af din seng. Brug en lidt særlig bog, som du vil nyde at kigge på og røre ved. Skriv fem ting ned, du er taknemmelig for hver aften, inden du lægger dig til at sove. Det kan være store ting eller små hverdagsagtige ting. Bare skriv det, der falder dig ind. Taknemmelighed er en fantastisk energi at gå ind i drømmeland med.

Husk, at glæde er et bevidst valg, vi træffer hver eneste dag.

Glæde kommer indefra.

Hav en dejlig dag,

Kærlig hilsen,
Kristina