Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.
Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.

Få det bedste ud af dit nye år.

Få det bedste ud af dit nye år.
30. december 2019 Kristina Trolle

Vil du ændre det, der gik skidt, og skabe mere af det der gik godt? Gør status over året, der gik, og find klarhed, retning og mening med dit liv i 2020. Det har jeg netop gjort. Læs med, og se hvordan du gør det samme.

Nytår eller slutningen på et år, er et godt tidspunkt til at gøre status over sit liv og de valg der blev taget. Hvad fungerede og hvad fungerede ikke. Hvad gav energi, glæde og motivation – og hvad tog den?

At lave en liste over ovenstående lyder måske nemt og en smule banalt. Men det er det langtfra. Undervurder aldrig det skrevne ords magt. Det er meget kraftfuldt at formulere sine inderste ønsker, intentioner og refleksioner. Det vi tænker, skriver og siger højt bliver vores virkelighed. Derfor er det en vigtig øvelse, jeg giver dig i dag. Når du har lavet denne simple øvelse, vil du have meget mere klarhed over hvordan dit liv skal udforme sig i det kommende år.

Så bare kom i gang, du vil være så glad når du har gjort det og vil have meget mere overblik over hvilken retning dit liv skal tage. Husk at det er dig der bestemmer over dit liv. Dit liv vil udvikle sig i overensstemmelse med de modige valg du tager og vil hjælpe dig med at skabe den fremtid du ønsker dig. 

Hvis du vil, kan du kan lade dig inspirere af mine oplevelser og retninger. Du finder mine 3 lister til dig nederst i dette indlæg, og en PDF af dem, som du kan printe og udfylde i ro og mag.

Et uddrag af mine egne oplevelser i 2019

Min egen liste:
Hvad der (slet) ikke virkede for mig i 2019!

At være uærlig overfor mig selv og andre var en virkelig dårlig idé. I 2019 bragte jeg mig selv i flere situationer, hvor jeg blev konfronteret med min uærlighed. Uærlighed overfor mig selv men også overfor mennesker tæt på mig. Det var en enorm skamfuld ting for mig at erkende, at jeg ikke altid kan være ærlig. Men det er sådan, det har været. Ærlighed er altid bedst, også selvom det er svært at såre andre. 2019 har lært mig, at det altid ER bedst at være ærlig – ikke mindst overfor sig selv.

Ikke at turde åbne mit hjerte er nok den største erkendelse af dem alle for mig i 2019, og noget der SLET ikke virker. Selvom jeg har arbejdet med mine traumer, sår og gamle smerte i rundt regnet 20 år, blev 2019 det år, hvor jeg fandt ud af, at der stadig er en masse at arbejde med. Det nytter ikke noget at lade være med at lukke mennesker helt ind, det komplicerer kun tingene og gør det umuligt for dem at navigere i relationen med mig. Det er sårbart, at åbne sit hjerte helt for et andet menneske. Det er som at stille sig nøgen op uden forsvar. Det kræver tillid, ikke kun til det andet menneske, men også til en selv og ja, faktisk til livet og universet. Jeg vil allerhelst have kontrol med det hele og vide hvad der sker inden jeg kaster mig selv helt ind i noget. Problemet er bare, at det kan man ikke. Livet handler netop om at slippe kontrollen. Vi tror, at vi kan kontrollere begivenhederne, kærligheden, andre mennesker og livet, det kan vi ikke. Det smukke sker, når vi tør slippe og læne os ind i tillid – jeg øver mig.

At slippe min struktur virkede slet ikke. Jeg er selvstændig og arbejder for det meste hjemmefra. Det er rigtig dejligt at være fleksibel og samtidig er det også noget der kræver meget selvdisciplin. Jeg er en mester i overspringshandlinger, og en dag kan hurtigt gå med kaffeaftaler og telefonsamtaler, hvis jeg ikke er opmærksom. I det forgangne år er jeg blevet opmærksom på, hvor vigtigt det er for mig at holde strukturen på min dag.

At slippe min bøn og mine ritualer
I det forgangne år har jeg af flere omgange brudt mine meget vigtige og faste rutiner, bønner og ritualer. På trods af, at jeg ved hvor vigtigt, det er for mig, min dag og mit liv at bede, meditere, forbinde mig til min essens og forene min energi med universets. En af mine lærere Marianne Williamson siger at: forholdet til gud eller universet (eller hvad du kalder det) er det vigtigste forhold, du har, det er vigtigere end dine tætteste relationer, for når du plejer det forhold, fungerer dit liv meget bedre. Du kan bedre mærke din intuition, bliver bedre til at handle i overensstemmelse med din sandhed og kan i det hele taget håndtere livets udfordringer med mere ro og overblik. Mine erfaringer i 2019 har vist mig at Marianne har ret. Mit liv fungerer bedst når jeg mediterer morgen og aften, det betyder egentlig bare, at jeg praktiserer stilhed, trækker vejret og mærker min essens. Det gør mig til en bedre mor, kæreste, kollega og veninde.

Hvad virkede (rigtig godt)

 • Daglig meditation og stilhed
 • Bevæge mig hver dag
 • Spise sundt (det meste af tiden)
 • Følge og dele fra mit hjerte
 • Trække vejret dybt
 • At være ærlig
 • At turde være sårbar
 • struktur
 • Følge mine drømme, også selvom andre mennesker måske synes, jeg er skør
 • Sætte tydelige grænser
 • Prioritere tid med mine nærmeste
 • Stå i mit lys og min kraft, og være den jeg er
 • Tænke mindre på hvad andre tænker eller mener, eller hvad jeg tror de tænker og mener

Hvad gør jeg så i 2020?

 Jeg skal huske at gøre plads til stilhed og meditation og dybe vejrtrækninger hver eneste dag. Det er mit fundament, og det er det, der gør, at jeg ikke kommer på vildspor og for langt væk hjemmefra! Det gør jeg ved at blive i rutinen, også selvom det kan virke uoverskueligt og jeg hellere vil sove 10 minutter længere om morgenen.

Jeg skal huske at jeg kun kan modtage det jeg selv er villig til at give. Hvis jeg vil have ubetinget kærlighed, skal jeg selv være villig til at give det.

Jeg skal huske at følge mit hjerte og dele fra hjertet ved at lytte til, og handle på, min indre stemme eller intuition som er mit kompas og som ALTID fortæller mig sandheden. Også når sandheden ikke ser helt sådan ud, som jeg havde håbet.

Jeg skal huske at være ærlig! ALTID – også når det er svært.

 Jeg skal lære at lukke mennesker som er tæt på mig helt ind. Når jeg ikke gør det, forvirrer jeg dem og afholder mig selv fra at elske og blive elsket.

Jeg skal være sårbar og turde vise mit inderste og have tillid til at jeg bliver grebet hvis jeg falder – for det gør jeg med jævne mellemrum.

There is a crack in everything, that is how the light gets in

– Leonard Cohen

Jeg håber ovenstående har inspireret dig til selv at lave tre lister til det nye år. Jeg har lavet en NytårsGuide til dig, som du kan printe og udfylde selv, og som hjælper dig igennem processen. 

Du skal bruge ca. 10 minutter til at besvare følgende spørgsmål. Det er vigtigt, at du skriver dem ned, da dette gør øvelsen meget mere kraftfuld. (Alt er i samlet i en PDF, du kan hente og printe – så kan du udfylde dine egne lister i ro og mag)

Hvad fungerede ikke i det forgangne år?
Skriv alle de ting ned der ikke fungerede for dig. Det kan f.eks. være hvilke investeringer i dit liv du ikke fik nok eller noget ud af. Både økonomisk, men i allerhøjeste grad også energetisk og menneskeligt. Hvilke mennesker, aktiviteter, steder og ting tog mere energi end de gav? Eller fik dig til at føle dig handlingslammet, drænet eller låst?

Hvad fungerede?
Skriv alle de ting ned som rent faktisk fungerede. Både i dit professionelle liv og i dit privatliv. Hvilke ”investeringer” gav overskud økonomisk, tidsmæssigt, menneskeligt og energetisk? Hvilke mennesker, aktiviteter og omstændigheder løftede, rykkede og udviklede dig?

Hvordan kan du gøre mere af det der virker, og mere af det der ikke gør?
De to første spørgsmål handler om hvad der virkede og ikke virkede. Og de hjælper dig med at finde ud af hvordan du kan flytte og udvikle dig i positiv retning. Skriv nu ned hvordan du konkret vil gøre det. Hvordan du har tænkt dig at handle på den information du har fået ved at besvare de 2 første spørgsmål?

Hent dit eget skema her

Godt nyt år – og rigtig god fornøjelse!

Kærlig hilsen,

Kristina