Få det bedste ud af dit nye år.

Vil du ændre det, der gik skidt, og skabe mere af det der gik godt?
Gør status over året, der gik, og find klarhed, retning og mening med dit liv i 2018.

Nytår eller slutningen på et år, er et godt tidspunkt til at gøre status over sit liv og de valg der blev taget. Hvad fungerede og hvad fungerede ikke. Hvad gav energi, glæde og motivation og hvad tog den?

At lave en liste over ovenstående lyder måske nemt og en smule banalt. Men det er det langtfra. Undervurder aldrig det skrevne ords magt. Det er meget kraftfuldt at formulere sine inderste ønsker, intentioner og refleksioner. Det vi tænker, skriver og siger højt bliver vores virkelighed. Derfor er det en vigtig øvelse, jeg giver dig i dag. Når du har lavet denne simple øvelse, vil du have meget mere klarhed over hvordan dit liv skal udforme sig i det kommende år.

Så bare kom i gang, du vil være så glad når du har gjort det og vil have meget mere overblik over hvilken retning dit liv skal tage. Husk at det er dig der bestemmer over dit liv. Dit liv vil udvikle sig i overensstemmelse med de modige valg du tager og vil hjælpe dig med at skabe den fremtid du ønsker dig.

Du skal bruge ca. 10 minutter til at besvare følgende spørgsmål. Det er vigtigt, at du skriver dem ned, da dette gør øvelsen meget mere kraftfuld. (Alt er i samlet i en PDF, du kan hente og printe – så kan du udfylde dine egne lister i ro og mag)

Hvad fungerede ikke i det forgangne år?
Skriv alle de ting ned der ikke fungerede for dig. Det kan f.eks. være hvilke investeringer i dit liv du ikke fik nok eller noget ud af. Både økonomisk men i allerhøjeste grad også energetisk og menneskeligt. Hvilke mennesker, aktiviteter, steder og ting tog mere energi end de gav? Eller fik dig til at føle dig handlingslammet, drænet eller låst?

Hvad fungerede?
Skriv alle de ting ned som rent faktisk fungerede. Både i dit professionelle liv og i dit privatliv. Hvilke ”investeringer” gav overskud økonomisk, tidsmæssigt, menneskeligt og energetisk? Hvilke mennesker, aktiviteter og omstændigheder løftede, rykkede og udviklede dig?

Hvordan kan du gøre mere af det der virker, og mere af det der ikke gør?
De to første spørgsmål handler om hvad der virkede og ikke virkede. Og de hjælper dig med at finde ud af hvordan du kan flytte og udvikle dig i positiv retning. Skriv nu ned hvordan du konkret vil gøre det. Hvordan du har tænkt dig at handle på den information du har fået ved at besvare de 2 første spørgsmål?

Et uddrag af mine egne oplevelser i 2017

Min egen liste:
Hvad der (slet) ikke virkede for mig i 2017!

For lidt bevægelse
Jeg havde en periode i det forgangne år, hvor jeg af forskellige årsager ikke bevægede mig og dyrkede motion. Det startede med en grim blærebetændelse, der strakte sig over lang tid. Og endte med, at jeg ikke rigtig kunne tage mig sammen til at komme i gang igen. Det var ikke godt for min krop. Ikke alene blev den slap og (for) blød, det går nemlig hurtigt den gale vej når man har rundet de 45. Den blev også mere træt og mit humør dalede drastisk. Bevægelse er vigtigt for min krop, mit sind og min sjæl. 

At være konfliktsky og undlade at sætte grænser virkede slet ikke for mig.
Alle de konfrontationer jeg undgik, fordi det føltes ubehageligt i det øjeblik det stod på, gik jo ikke væk. Ting vi ignorerer har en tendens til at hobe sig op, blive værre og til sidst vælte og som regel tage et par ting mere med i faldet. Det gælder både for svære samtaler med børn, job, veninder, forældre eller regninger vi lader som om ikke findes. Der er kun én vej, og det er at få det gjort og ikke udskyde det, det bider sig selv i halen.

Overhøre min intuition
Det her er nok den største af dem alle!
Hver eneste gang jeg overhører min intuition, går jeg faktisk imod min egen sandhed. Hver eneste gang jeg ikke lyttede til min sandhed i 2017, fortrød jeg det. Hver eneste gang! Universet viste det mig også hver gang ved at ”lægge mig ned”på forskellige måder. En gang fulgte jeg mit egos behov for anerkendelse i stedet for at lytte til min sandhed, og det resulterede i, at jeg var lige ved at miste min lillefinger. Andre gange blev jeg syg eller omstændighederne ændrede sig omkring mig uden, jeg kunne gøre noget ved det. Følg sandheden uanset om det skriger til himmelen, andre synes du er skør, eller du siger nej til en masse penge. Sandheden er den eneste vej der holder i længden.

Bryde mine rutiner
I det forgangne år har jeg af flere omgange brudt mine meget vigtige og faste rutiner og ritualer. På trods af, at jeg ved hvor vigtigt, det er for mig, min dag og mit liv at bede, meditere og forene min energi med universets. Mit ego taler højt og har altid 100 undskyldninger for, hvorfor det er helt fint at følge egoets ideer og anvisninger om hvor travlt jeg har, og hvorfor jeg ikke kan bruge tid på den slags. Det er en dårlig idé at følge sit ego. Egoet er dit selvhad klædt ud som din selvkærlighed, og det taler ikke sandt. At trække vejret, sidde i stilhed, fjerne støjen og bede er det det vigtigste i mit liv. Hvis jeg springer det over, har det en direkte indflydelse på min dag, mit humør, mit arbejde, min kæreste og mine børn. Det behøver ikke tage mere en fem minutter.

Hvad virkede (rigtig godt)

 • Daglig meditation og stilhed
 • Bevæge mig hver dag
 • Spise sundt (det meste af tiden)
 • Følge og dele fra mit hjerte
 • Altid spørge inden jeg deler noget med andre på f.eks. sociale medier om det jeg deler virkelig hjælper andre mennesker, eller om det er mit egos behov for anerkendelse og kærlighed.
 • Trække vejret dybt
 • Følge mine drømme også selvom andre mennesker måske synes, jeg er skør
 • Sætte tydelige grænser
 • Prioritere tid med min kæreste
 • Stå i mit lys og min kraft og være den jeg er
 • Tænke mindre på hvad andre tænker eller mener, eller hvad jeg tror de tænker og mener

Hvad gør jeg så i 2018?

 Jeg skal huske at gøre plads til stilhed og meditation og dybe vejrtrækninger hver eneste dag. Det er mit fundament, og det er det, der gør, at jeg ikke kommer på vildspor og for langt væk hjemmefra! Det gør jeg ved at blive i rutinen, også selvom det kan virke uoverskueligt og jeg hellere vil sove 10 minutter længere om morgenen.

Jeg skal huske at min krop er huset jeg bor i, og den skal have kærlighed og omsorg i form af bevægelse, hvile og sund mad der nærer den, og giver den energi. Hvis jeg ikke synes, jeg har tid, skal det lægges i kalenderen på lige fod med andre aftaler og mit arbejde.

Jeg skal huske at følge mit hjerte og dele fra hjertet ved at lytte til, og handle på, min indre stemme eller intuition som er mit kompas og som ALTID fortæller mig sandheden. Også når sandheden ikke ser helt sådan ud, som jeg havde håbet.

Jeg skal huske at sætte tydelige grænser i kærlighed til mig selv og andre! Det er helt misforstået at undlade at sætte grænser, over for dem vi elsker. Ofte er vi bange for om nogen bliver sure på os, og alle har vi det inderste ønske at blive elsket. Hver gang jeg ikke sætter grænser for andre, overskrider jeg mine egne. Energi taler højere end ord og energien lyver aldrig. Så selvom vi ikke siger det højt, hænger behovet for en grænse som ikke blev sat stadig i luften, og påvirker ALLE de relationer vi har. Jeg skal huske, at hver gang jeg ikke sætter en nødvendig grænse overskrider jeg min egen, og dræner min egen energi.

Jeg skal huske at det er ok at bede om hjælp og være sårbar. Når jeg er mig selv med alle de nuancer (kønne og mindre kønne), jeg har, og har tillid til at jeg stadig er elsket af min kæreste og mine børn. selvom jeg ikke er perfekt. Så er det nemmere at række ud efter støtte og vise sin inderste sårbarhed. Jeg skal huske at stå i min egen kraft og skinne, som det lys jeg (og du) er.

Jeg håber ovenstående har inspireret dig til selv at lave tre lister til det nye år. Jeg har lavet en NytårsGuide til dig, som du kan printe og udfylde selv, og som hjælper dig igennem processen. Den kan du hente som PDF her.

Godt nyt år – og rigtig god fornøjelse!

Kærlig hilsen,
Kristina

 

 

En tanke om “Få det bedste ud af dit nye år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyd inspiration
fra Kristina hver måned!
SKRIV DIT NAVN OG DIN EMAIL