Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.

Ego og ydmyghed

Ego og ydmyghed
9. november 2017 Kristina Trolle

Min første tanke var: Fedt, mand! Og den næste tanke var: Shit, mand!!

For et par uger siden fik jeg den store ære, at være i blandt de 100 kvinder som Femina hvert år udvælger, som dem der har inspireret dem i det forgangne år. Udnævnelsen fik jeg for at have skrevet bogen Silikonesjæl som er en personlig beretning fra mit eget liv og samtidig en debatterende bog. For mig er det en stor ting med sådan en udnævnelse, og fordi bogen er så personlig, bliver det også sårbart.

Der går ikke mange sekunder, før mine gamle mønstre og tanker er aktiveret, og min indre jantelovs prædikant melder sig på banen som en kæmpe tsunami. Med ét er stoltheden, æren og glæden blevet til:

Er du overhovedet værdig til det?
Hvem tror du egentlig du er?
Der er da mange, der er klogere, pænere, og dygtigere end dig!
Tror du DU kan leve op til det?
Hvornår er det de finder ud af du ikke kan en skid??
Du er også for tyk(hvordan fanden blev det en del af debatten???!)
Det er jo også ”bare” et dameblad, så det er jo ikke noget særligt!

Inden jeg ser mig om, er jeg midt i en diskussion med mig selv om min egen berettigelse og værdighed til dameblads titlen som én af de 100 mest inspirerende kvinder i Danmark. Tankevækkende at det hele er sat i gang af ros ikke kritik men ROS!! Hvorfor tager jeg ikke bare imod den? Bliver i glæden og nyder at kunne bidrage??

For fanden da, jeg er blevet udvalgt af et blad som kan lide min bog og som synes, at JEG gør en forskel så enkelt er det! For 15 år siden havde det væltet mig af pinden, ført mig direkte ud i køleskabet eller i slankepillerne. Det havde handlingslammet mig i mindst et par dage eller en uge og de negative og fordømmende stemmer havde vundet. Det gør de heldigvis ikke i dag!!

I dag stopper jeg op, trækker vejret og skaber ro i sindet og i kroppen. Så fortæller jeg mig selv, at jeg ER værdig, at jeg ER god nok, og at jeg accepterer og elsker mig selv præcis som jeg ER, med ALT hvad jeg indeholder både det pæne og det grimme.

Den følelse jeg sidder tilbage med er ydmyghed. Ydmyghed over at min personlige historie og min bog er udvalgt blandt mange til at kunne inspirere andre. Og her er det IKKE mit ego der taler og vil sole sig i anerkendelse og føle sig vigtigt. Her er det min inderste kerne og mit hjerte der er ydmygt og taknemmeligt over at kunne bidrage i et bredere perspektiv.

JEG ER VÆRDIG
JEG ER GOD NOK
JEG ELSKER OG ACCEPTERER HELE MIG
JEG ER YDMYG
JEG ER TAKNEMMELIG

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.