Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.
Gratis fragt til Danmark ved køb på over 650kr.

Derfor skal du aldrig sammenligne dig med andre

Derfor skal du aldrig sammenligne dig med andre
17. januar 2018 Kristina Trolle

Hvis du bekymrer dig om, hvad andre mennesker gør og ikke gør, så fjerner du fokus fra dine egne talenter og gaver – ja, faktisk fra dit eget liv. Samtidig spilder du store mængder af den positive energi, du har brug for, for at stå i dit eget lys.

Når du sammenligner dig med andre, er der en stor chance for at du overser din egen vej og overhører den indre stemme, der fortæller dig, hvor dit hjerte vil hen.

Du fjerner fokus og kreativitet fra dig selv og giver det til nogen andre. Så ligegyldigt om du beundrer nogen og ønsker deres omstændigheder var dine, eller om du er misundelig og tænker hvorfor hende? Hvorfor ikke mig? Så stop op og træk din energi og dit fokus hjem og kig på dine egne styrker og gaver. De giver et meget præcist fingerpeg om, hvad DU er sat i verden for.

Det har altid været både klogt og sundt at lade sig inspirere af andre, men farligt at sammenligne sig, da ikke to livsbaner er ens. Vi har alle noget forskelligt, vi er sat i verden for at dele og formidle. Så i stedet for at ønske dig det, en anden har eller kan, så kig nøje på hvad DU brænder for og mestrer. Der, hvor du brænder, finder du den vej du skal gå.

Why are you trying so hard to fit in, when you were born to stand out?

Behov for anerkendelse tæller ikke. Men der hvor du kan mærke dit hjerte brænder og vil hen. Selv hvis andre er gået på den vej, der ligner din, så betyder det ikke noget. Du vil altid have dit særlige fingeraftryk, og som appellerer til dem, det er meningen, det skal appellere til, og som du skal tiltrække. Det vigtigste er, at du er dig selv. Når du er dig selv, behøver du slet ikke sammenligne dig med nogen. Når du følger din egen sandhed, føler du slet ikke misundelse. Så hviler du i dig selv, dit fokus vil være på dig selv, og du vil tiltrække det, du har brug for.

Jeg kan stadig falde i sammenligningsfælden. Når jeg gør det forsvinder min energi omgående, og mit ego tager styringen. Det sker med misundelsesargumenter til mit sind, som f.eks.: hun er jo også meget yngre end dig, er meget pænere eller har flere af penge. Det næste der sker er, at jeg begynder at finde fejl ved dem, jeg sammenligner mig med: Hun har ikke født 4 børn, hun er mindre veluddannet, og hun kan ikke engang stave.

Alt sammen bare et udtryk for min egen usikkerhed og følelse af utilstrækkelighed – det har INTET med den, jeg sammenligner mig at gøre. Mit ego vil altid forsøge at finde fejl ved andre og ved mig selv, og det er meget nemt at blive suget med ind i illusionen om, at det ego’et siger, er både rigtigt og retfærdigt. Men det er det ikke.

I perioder hvor mit ego har fået for meget plads, har jeg haft brug for at gøre noget andet for at ændre mit fokus. Noget der hjælper mig i de situationer er, at når jeg føler trang til at sammenligne, giver jeg i stedet et kompliment. Så hvis jeg f.eks. ser en smuk kvinde på gaden, og egoet begynder at røre på sig, så giver jeg i stedet kvinden et kompliment. Eller hvis jeg professionelt føler mig truet, så liker jeg min konkurrents billede eller skriver en sød kommentar. Nogen gange kræver det overvindelse i situationen, men det virker. Du kan også lave en aftale med dig selv om at give mindst et kompliment til en fremmed hver dag. Det virker også.

Jeg har lagt mærke til, at når jeg er glad og føler mig tryg og i balance, har jeg sjældent behov for at sammenligne mig med andre. Det er først, når jeg kommer væk fra den, jeg virkelig er – min essens og min sjæl – at jeg ryger i favnen på egoet og sammenligningen. Det er altid først, når jeg er faret vild, at det dukker op.

Så minder jeg mig selv på, at følelser som misundelse, jalousi og ikke at kunne glæde sig på andres vegne, bare fører mig længere væk fra det, jeg ønsker og det jeg er. Jeg fokuserer så i stedet på alt det jeg har og kan, frem for alt det jeg ikke har og ikke kan.

Jeg ved i dag, at når jeg følger min indre sandhed, får jeg ikke det andre har, men det betyder ikke noget. Jeg får nemlig præcis det, JEG har brug for.

 

Der er nok til alle.

Universet er en uudtømmelig kilde og der er nok til alle. Der er nok til at vi alle kan skrive 100 bøger, tjene en formue eller få lige hvad vi ønsker os. Så selvom andre har opnået et eller andet, betyder det ikke at du ikke også kan, Der ER nok, også til dig! Så snart du har tilkendegjort overfor universet, at du vil tjene og hjælpe andre, så arbejder universet med dig, og hjælper dig med at nå dine mål. Universet vil os alle det godt.

Don’t compare your life to others. There is no comparison between the sun and the moon, they shine when it’s their time.

Vi er alle specielle, men ingen er mere speciel end andre. Uanset hvad vi har udrettet, hvilken status eller anerkendelse vi har opnået, om vi er tynde eller tykke, høje eller lave, rige eller fattige, så er vi ens.

Hvis vi bruger hele vores liv på at sammenligne os med andre, så finder vi aldrig vores sande vej, og der er også en stor chance for, at det store formål og den ægte glæde udebliver.

Så træd ind i din egen kraft, i stedet for at bekymre dig om andre. Brug dit lys, gå de skridt, du er sat på Jorden for at gå.

God rejse!